woensdag, 04 oktober 2017

Aannemer in slechte papieren? Even checken

Je kan vrij eenvoudig nagaan of de aannemer waarmee je in zee wil gaan voor een nieuw- of verbouwproject schulden heeft bij de Sociale Zekerheid (RSZ) of bij de belastingdienst (FOD Financiën).

Gebruik ook als particulier de 'inhoudingsplicht' controle

Door gebruik te maken van de website www.checkinhoudingsplicht.be weet je meteen of een aannemer openstaande schulden heeft.

De website is eigenlijk een hulpmiddel voor ondernemers (zelfstandigen of firma's) die vooraleer ze een contract afsluiten met een aannemer én vooraleer ze een factuur van een aannemer betalen verplicht moeten nagaan of er geen inhouding is.
Als er inhoudingsplicht is mag er door een zelfstandige of door een firma niet zomaar een overeenkomst met de aannemer worden afgesloten en mag er hoe dan ook niet zomaar betaald worden.

Het kan volgens ons toch ook voor een particulier die geen verplichting heeft op dit vlak toch een handige indicatie zijn.

Hoe werkt het?
Geef op de website het ondernemingsnummer van de aannemer in.
Je ziet meteen dat er een probleem is wanneer het vak 'FOD Financiën' en/of het vak 'Sociale Zekerheid' rood kleurt. Als alles goed is blijven de vakken groen of grijs.


categorie: Wonen


donderdag, 28 juni 2018

Terug naar school? Bereid je deze zomer al goed voor!

September is (gelukkig) nog ver weg, maar al even vooruitblikken kan geen kwaad … want uiteraard wil je dat ook dan alles veilig verloopt. Hoe zit dat met de schoolverzekering bij een ongeval? En is je kot- en/of Erasmusstudent goed verzekerd?

Meer

categorie: Wonen

Site by Ramdesign