woensdag, 28 juni 2017
Gescheurde aandrijfriem, lekkende koelvloeistof, defecte alternator, een ongeval … Je hebt geen keuze: je wagen moet ter plaatse hersteld worden of naar een garage gesleept worden.
Alleen al de sleepkosten kunnen snel oplopen, zeker in het buitenland.
Ga je met de wagen op vakantie, maar heb je nog geen bijstandsverzekering? Even afsluiten. Ook in België kan zo’n verzekering van pas komen!
In België
Wat als bijvoorbeeld na een verlengd weekend de wagen niet meer start, net wanneer je naar huis wil rijden. Het is 10 uur ’s avonds en je bent ergens in 'the middle of nowhere' … Hoe raak je thuis?
In het buitenland
Op reis in het buitenland en je wagen begeeft het plots? In het buitenland kan dat voor nog meer stress én kosten zorgen. Los van de oneerlijkheid van sommige mensen … weten herstellers en garagisten maar al te goed dat zij je enige optie zijn. Je vrienden kunnen je immers niet zomaar komen ophalen.
Tip: kijk ook bij een huurwagen het contract goed na: is er bijstand voorzien?
Een bijstandsverzekering kan je heel wat zorgen én kosten besparen.
Dit bieden de meeste verzekeringsmaatschappijen aan:
•Herstellen van je voertuig ter plaatse of slepen naar een garage
•Opsturen van wisselstukken die ter plaatse niet beschikbaar zijn
•Terugbetalen van hotelkosten als je wagen niet binnen een redelijke termijn hersteld kan worden
•Een vervangwagen tijdens de herstelling
•Bij diefstal van de wagen worden de passagiers naar hun bestemming gebracht en kan de bestuurder een vervangwagen gebruiken
•Repatriëren van het beschadigde of teruggevonden voertuig
•…
Los van bijstand voor de wagen kan het ook belangrijk zijn om bijstand voor personen te voorzien (onverwacht bij hoogdringendheid terug naar huis, ziekte, overlijden, ....).
De meest complete reisverzekeringen bieden ook waarborgen bij annulatie van de reis of vakantie (huis gehuurd e.d.).
Jaarcontracten bieden een heel jaar gemoedsrust.
categorie: Mobiliteit
vrijdag, 21 april 2017
Voortaan moet in een kampeerwagen verplicht een sticker, of een ander teken met bijpassende tekst, aangeven welke zitplaatsen niet mogen gebruikt worden tijdens het rijden.
categorie: Mobiliteit
dinsdag, 02 mei 2017
Hoewel het niet verplicht is, kunnen houders van een papieren rijbewijs die op buitenlandse reis vertrekken, voor alle zekerheid een nieuw, elektronisch exemplaar aanvragen. Vooral als het huidige dateert van voor 1989…
categorie: Mobiliteit
vrijdag, 22 september 2017
Met het mooie weer in aantocht maken we handig gebruik van alternatieve vervoermiddelen.
categorie: Mobiliteit
dinsdag, 26 september 2017
Vanaf 2018 moet een auto minimum 30 jaar zijn om als oldtimer te kunnen ingeschreven worden (in plaats van de huidige 25 jaar)
categorie: Mobiliteit
dinsdag, 07 november 2017
Het is al even een verplichting. Uiterlijk tot 10 december heb je tijd om het in orde te maken.
categorie: Mobiliteit
donderdag, 22 maart 2018
Als u na een “winterstop” van enkele maanden weer op weg gaat met de motor, is het belangrijk om u goed voor te bereiden en extra voorzichtig te zijn. Dat geldt zowel voor beginnende als voor ervaren motorrijders.
categorie: Mobiliteit
donderdag, 27 december 2018
Voertuigen, die in Vlaanderen ingeschreven staan als oldtimer, moeten voortaan naar een periodieke technische keuring. De bedoeling is de verkeersveiligheid te verhogen. De periodiciteit is van geval tot geval verschillend (1, 2 of 5 jaar)
categorie: Mobiliteit
donderdag, 31 januari 2019
Bij DIV in Brussel is het al langer verplicht om vooraf een afspraak te maken. Langsgaan zonder afspraak kan ook niet langer in de regionale antennes.
categorie: Mobiliteit
Site by Ramdesign