Vanaf najaar nieuwe wet toegankelijker Rechtsbijstandsverzekering in voege

De nieuwe stap m.b.t. toegankelijker maken van de rechtsbijstandsverzekering is gezet. Vanaf september 2019 treedt de nieuwe wet in voege.

Het plan van Minister van justitie Koen Geens - toegankelijker maken van rechtshulp door ruime rechtsbijstandsverzekering gedeeltelijk fiscaal aftrekbaar te maken - krijgt meer en meer vorm.

De wet van 22/04/2019 werd op 08/05/2019 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De nieuwe wet treedt in voege op 1 september 2019.

Dankzij de wet zullen particulieren een polis rechtsbijstand kunnen afsluiten meteen belastingvermindering tot 124 € op de betaalde premie.

De (gespecialiseerde) rechtsbijstandsverzekeraars zijn nu volop bezig de laatste hand te leggen aan hun aangepaste verzekeringsoplossingen. Het is namelijk zo dat om fiscale aftrekbaarheid te genieten de polissen aan bepaalde minimumvoorwaarden moeten voldoen.

We verwachten hier tegen het begin van de zomer van onze leveranciers meer concreet nieuws over.

Zodra we meer nieuws hebben over de exacte inhoud van de nieuwe contracten (inclusief mogelijke aanpassingen aan bestaande rechtsbijstandsverzekering) en de formaliteiten laten we u dit weten.


Site by Ramdesign