Nieuw formaat bromfiets-nummerplaat vanaf 01/10/2016

Vanaf oktober 2016 wordt er bij elke nieuwe inschrijving een kleine plaat (10 x 12 cm) uitgereikt voor elke bromfiets, voor snelle elektrische fietsen (speed pedelecs) en lichte vierwielers.

De reeds eerder afgeleverde platen voor bromfietsen worden niet vervangen wanneer er geen wijziging (bijv. verkoop) gebeurt.

Nieuw is dus dat ook de snelle elektrische fietsen (speed pedelec) officieel als aparte categorie worden opgenomen en uiteraard ook steeds eenzelfde formaat nummerplaat nodig hebben.

Bij de speed pedelecs die enkel trapondersteuning bieden kunnen we als kantoor voor u bij DIV de nummerplaat niet online aanvragen. Het is een manuele procedure die blijkbaar zelf moet doen (mogelijk heeft men niet echt bij nieuwe procedures en wetgeving niet altijd gedacht vanuit uw standpunt) en duurt iets langer. 

Een verplichte bromfietsverzekering (BA motorrijtuigen) zou voor de elektrische fiets die niet autonoom kan rijden (altijd ondersteuning nodig) niet noodzakelijk zijn. Een familiale verzekering kan dit verzekeren.

Het is jammer dat de verschillende actoren (o.a. verzekeringssector, diensten DIV, algemene verzekeringswetgeving, ...) dit voor u niet allemaal beter op mekaar hebben afgestemd.

Wie doen alvast ons uiterste best om u volledig te informeren en u aangepaste hulp en oplossingen aan te bieden.

Bij speed pedelecs die ook een motor hebben die autonoom werkt kan de plaataanvraag in principe weldra door ons kantoor online bij DIV gebeuren.

Zie aparte info over de nieuwe regels voor de (snelle) elektrische fietsen.

Site by Ramdesign