Bromfiets

Een bromfiets als eerste gemotoriseerd voertuig of gewoon als handig mobiel transportmiddel. Meer mobiliteit betekent meer vrijheid, maar het is ook duidelijk dat er geen 'beschermende' carosserie is.

 Bij de aankoop van een splinternieuwe bromfiets kan men een OMNIUM afsluiten. Bij ongeval (zelfs wanneer u in fout bent) wordt de schade aan uw bromfiets vergoed. Dit zorgt voor zekerheid. Ook wanneer er bijvoorbeeld geen aansprakelijke tegenpartij betrokken is.

Een volledige omnium bestaat uit de waarborgen: brand (bv. kortsluiting), diefstal (bv. diefstal) en eigen schade (bv. tegen iemand anders opgereden (in fout) met schade aan eigen bromfiets). Bij deze laatste waarborg is een vrijstelling/franchise voorzien.

Een gedeeltelijke omnium is identiek, maar bevat niet de waarborg ‘eigen schade’. 

Een Omniumverzekering is in verhouding een vrij dure verzekering (als men de volledige omnium een paar jaar laat doorlopen betaalt men quasi de waarde aan premie). Het risico op een schadegeval is aanzienlijk. Als er tussenkomst van omniumverzekering is, dan is er ook snel volledige vergoeding nodig. Er zijn ook vrij weinig mensen die voor hun bromfiets een omniumverzekering afsluiten.

 Anderzijds is er de Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA-verzekering). Deze verplichte verzekering vergoed de tegenpartij wanneer u aansprakelijk bent. Toch is dit gedeelte van de bromfietsverzekering niet bij elke maatschappij identiek (uitbreidingen, akkoorden snellere schade-afhandeling, …)

 De waarborg Rechtsbijstand verdedigt bij betwisting, zet nodige gerechtelijke stappen, betaalt advocaatskosten , …. Aandacht voor feitelijke belangenvermenging (bv. tegenpartij heeft ook BA en Rechtsbijstand bij zelfde verzekeringsmaatschappij) kan belangrijk zijn en opgelost.

 De persoonlijke schade (overlijden, invaliditeit, medische kosten, …) van inzittende of bestuurder kan verzekerd worden. Enkel zo is men dikwijls zeker van vergoeding. ook wanneer men zelf in fout is. Waarborgen zoeken op maat is hier zeker de boodschap.

 Het is belangrijk om te vermelden dat er bij jongeren (-23 jaar) normaal gezien ook een vrijstelling (franchise) is bij een ongeval in fout. Dit wil zeggen dat men dan de eerste 250€  zelf moet betalen.

 Tarief-bepalende elementen zijn: gebruik van de bromfiets (beroep of privé), soort beroep, leeftijd gebruikelijke bestuurder, woonplaats, merk en type bromfiets, rijbewijs, schadevrij, waarde, …

KLANTENZONE

Hier kan u zich aanmelden op onze klantenzone om toegang te hebben tot uw eigen verzekeringsdossier

Mijn Dossierr Mijn Dossier

Site by Ramdesign